Matematik

Hvordan isolerer man det nu?

26. august 2018 af Loise3434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er usikker i forhold til hvordan jeg isolerer cos(v). Håber der nogle der kan hjælpe mig

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2018 af Festino

Jeg går ud fra, at det er \cos(\alpha), du ønsker at isolere i

T=2\pi\cdot\sqrt{\frac{L\cdot\cos(\alpha)}{g}}.

For at komme af med kvadratroden skal du først opløfte til anden potens på begge sider af lighedstegnet:

T^2=4\pi^2\frac{L\cdot\cos(\alpha)}{g}.

Gang derefter med g og dividér med 4\pi^2L, og du får nu

\cos(\alpha)=\frac{T^2g}{4\pi^2L}.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2018 af SuneChr

For cos α ≥ 0 kan vi kvadrere på begge sider. Så skulle resten gå af sig selv.
Nårh, ja, resultatet skulle da serveres. Det glemte jeg.


Skriv et svar til: Hvordan isolerer man det nu?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.