Matematik

Ligninger med brøk og ubekendt

27. august 2018 af FSPhans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder og er lidt i tvivl omkring regnereglerne for en brøk med en ubekendt og anvendelse af disse, når brøkerne indgår i ligninger. 

Kan nogle hjælpe og forklare mig step-by-step, hvordan man løser følgende ligning:

(2x+1)/6-(-5x-3)/2=(7x-4)/3

Tak for hjælpen på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2018 af mathon

...gang igennem med 6.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2018 af mathon

hvilket giver:
 

              \small 2x+1-3(-5x-3)=2(7x-4)                   


Svar #3
27. august 2018 af FSPhans (Slettet)

Først og fremmest, tak for svaret!

Har du ved en fejl kommet til at bytte rundt på 3-tallet og 2-tallet foran de sidste to parenteser, eller er der et step jeg har misset? :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2018 af mathon

                 \small \frac{(2x+1)}{6}-\frac{(-5x-3)}{2}=\frac{(7x-4)}{3}                     der multipliceres på begge sider med 6

                 \small 6\left (\frac{(2x+1)}{6}-\frac{(-5x-3)}{2} \right )=6\cdot \frac{(7x-4)}{3}

                 \small \frac{6(2x+1)}{6}-\frac{6(-5x-3)}{2}=\frac{6(7x-4)}{3}

                 \small (2x+1)-3(-5x-3)=2(7x-4) ...


Svar #5
27. august 2018 af FSPhans (Slettet)

Nu er jeg med, mange tak :)


Skriv et svar til: Ligninger med brøk og ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.