Matematik

Vilkårlig trekant - bestem |AD| og arealet af |ABD|

27. august 2018 af enigma50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder fast i en opgave der lyder således:

I trekanten ABC er |AC| = 10, |AB| = 7 og ∠A = 30°
a) Bestem |BC|

Hvilket jeg fik til 5.27 vha. cosinusrelationerne

Derefter får jeg at vide:

På siden AC placeres punktet D, således at |BD| = |BC|

b) bestem arealet af ABD

Så tænker jeg, at jeg vil finde |AD|, for at bruge cosinusrelationerne igen, men jeg har ikke ∠B, så jeg ved ikke hvad jeg skal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2018 af peter lind

trekant Du kender alle sider i ABD, så du kan finde alle vinkler i trekanten ved hjælp af cosinusrelationen


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2018 af Jens8999 (Slettet)

https://imgur.com/a/LWQuiq8

Lille b er ukendt. Find b, så kan du finde arealet ved hjælp af den formel jeg har linket til dig.

Du finder vinkel B EFTER du har fundet vinkel D. Vinkel D findes ved at bruge cosinusrelationerne. 

Når du har fundet vinkel D, så kan du regne vinkel B ud -> 180 - Vinkel D - Vinkel A = Vinkel B

For at gøre det nemmere for dig selv, så kan du bare smide ABD ind på wordmat, og så vil den regne siderne ud til dig, derefter kan du regne arealet selv. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2018 af PeterValberg

a) Du kan kontrollere dine beregninger på siden:    cossincalc.com

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2018 af mathon

                \angle CBD=180\degree-2\cdot C

                \angle ABD=B-\angle CBD

                T_{ABD}=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot c\cdot \sin(ABD)


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant - bestem |AD| og arealet af |ABD|

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.