Matematik

Hey en der kan hjælpe med en forklaring/ udregning med trigometri

28. august 2018 af marc414 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har en opgave der driller... 

Har en trekant hvor vinkelspidsernes punkter er, 

A(1,2)

B(5,5)

C8,3)

Har beregnet Siden AB til 5 og AC til 7.07 men det er jo hele siden, ved hjælp af afstandsformlen. 

Men de næste 2 opgaver driller, 

Bestem vinkel A ( se tegning ) 

Bestem kordinatet til højdens fodpunkt, hvis jeg bare får hjælp til den burde jeg godt selv kunne regne den anden.

Håber nogle kan hjælpe 

VH Marcus 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Vinkel A er vinklen mellem vektorerne AB og AC
Højdens fodpunkt er A's koordinater plus projektionen af AB på AC


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. august 2018 af peter lind

Du kan bruge cosinusrelationerne til at finde A. Alternativt kan du finde A af vektorerne AB·AC = |AB||AC|sin(A).

D kan du finde som skæringen mellem linjen AC og en linje gennem B vinkelret på AC. Alternativt kan du finde længden af AD = AB*cos(A)


Svar #4
28. august 2018 af marc414 (Slettet)

Kan jeg ikke beregne det udfra formlerne til vilkårlige trekanter, uden at blande vektore ind i det? 


Svar #5
28. august 2018 af marc414 (Slettet)

Kan ikke få den til at give de rigtige grader ( se billag) 

Har plottet det ind i geogebra, og vinkel A skulle give ca 28.74 grader


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvad har du indsat på a, b og c for at få at cos(A) er 0.745?

Højdens fodpunkt svarer til summen af to vektorer:

Vedhæftet fil:figur.png

Svar #7
28. august 2018 af marc414 (Slettet)

Har regnet sidderne ud via afstandsformlen, og så tastet dem ind ( de er tjekket i geogebra) 

Har lagt et billed med fra maple

Har bare fået fortalt at det kunne gøres uden at blande vektore ind i det? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Det er korrekt at siden AB's længde er 5, men i maple skriver du a = 5. Husk at AB er siden overfor vinkel C, som kaldes c, dvs. |AB| = c.

En anden måde at lave b'eren på er, at finde skæringen mellem to linjer:
  1. Linjen gennem B med AC som normalvektor
  2. Linjen gennem A med AC som retningsvektor

Jeg forstår ikke hvordan man skulle gøre den mindre vektoragtig, og slet ikke hvorfor.


Svar #9
28. august 2018 af marc414 (Slettet)

Mange tak fordi du spottede min fejl, har nu fået ændret mine a,b og c værdier i maple. (Y) 

Er det så stadig nødvendig med vektore for at finde koordinaterne til mit fodpunkt? 


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. august 2018 af peter lind

Nej. Se #3 og #8


Svar #11
29. august 2018 af marc414 (Slettet)

Kan du hjælpe mig med en anden opgave? har fået løst de andre. 

Det drejer sig om en ret linje i et koordinatsystem, hvor jeg skal finde afstanden til et punkt. 

Linje l: 5x+3y=4 

Punkt A ( 5,-1) 


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. august 2018 af ringstedLC

Brug distanceformlen.

NB: Opret en ny tråd til en ny opgave. Ellers bliver det hele uoverskueligt.


Skriv et svar til: Hey en der kan hjælpe med en forklaring/ udregning med trigometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.