Matematik

omvendt propotionalitets opgave og trekants areal

29. august 2018 af Euroman28 - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg faldt over denne opgave om omvendt propotionalitet om arealer af trekanter. 

En gruppe elever tegner forskellige trekanter, men de skal have samme areal, 36 cm^2. 

Trekanter har forskellige højder og forskellige grundlinjer, men hvis man betegner grundlinjen med x og højden y. Så skal man vise, at x*y = 72, og ikke 36. 

Hvordan vil I vise det på en smart måde? 

jeg ved jo at hvis arealet er 36 cm^2, så betyder det at 1/2*x*y=36 og hvis jeg ganger det med 2 på begge sider, så får jeg arealet af en firkant som er 72 cm^2, dvs x*y=72. 

Men det kan vel ikke være så simpelt?  

Vedhæftet fil: prop.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2018 af Eksperimentalfysikeren

Jo! Somme tider forsøger lærere at "trække tæppet væk under eleverne" ved at komme med vanvittigt simple spørgsmål. Kunsten er at indse, at det er det de gør.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2018 af AMelev

Jo, så simpelt er det - matematik er simpelt, når man kender reglerne :).
Du behøver dog ikke blande areal af firkant ind, selv om det er korrekt, du kan blot gange på begge sider med 2 og får så x·y = 72.


Skriv et svar til: omvendt propotionalitets opgave og trekants areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.