Matematik

Intergralregning

02. september 2018 af rikke0227 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne opgave for. Jeg ved godt hvordan man griber opgaven an altså ved at integrer funktionen men når jeg gør det får jeg det samme som graf p(x) undtagen at der står + 1 og det der hvor jeg bliver forvirret hvor kommer 1-tallet fra

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2018 af MatHFlærer

+1 er en konstant for p(x).

Dvs hvis du integrerer f(x) får du +k til sidst og den eneste funktion som opfylder det er p(x).

Du kan nemlig forskyde f(x) så f(x)=p(x).

f(x)=3/2x^2+2x+k
p(x)=3/2x^2+2x+1

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2018 af mathon

                                  


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2018 af ringstedLC

Ved integration fås uendeligt mange resultater pga. . Ved differentation fås eet resultat. Prøv at differentiere:

\begin{align*} p(x) &= \frac{3}{2}x^2+2x+1\Rightarrow p'(x)=\\ p_1(x) &= \frac{3}{2}x^2+2x-5\Rightarrow p_1'(x)=\\ p_2(x) &= \frac{3}{2}x^2+2x+17\Rightarrow p_2'(x)= \end{align*}

og se at de alle giver f. Grafisk er de parallelforskydninger af den samme kurve i y-aksens retning.

I opgavebesvarelser skal du altid huske at tilføje en konstantk


Skriv et svar til: Intergralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.