Fysik

Brydningsloven

02. september 2018 af chiladak - Niveau: C-niveau

Hej

En laserstråle bevæger sig fra et medie hvor farten er 2,6*108 m/s til et medie hvor farten er 2,3*108 m/s. Brydningsvinkelen er 12 grader

Beregn indfaldsvinklen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du skal bruge to ting:

Snells lov: nbsin(b) = nisin(i)

og v = c/n.

Ud fra den sidste finder du brydningsindex før og efter brydningen. Dem indsætter du sammen med b=12 grader i Snells lov og finder i.


Skriv et svar til: Brydningsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.