Fysik

Gitterligning

02. september 2018 af chiladak - Niveau: C-niveau

En laserstråle bøjes i et gitter med 300 linjer/mm. Bølgelængden af laserlyset er 680 nm. Beregn vinklen til 2. ordens pletten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2018 af mathon

                \small d\cdot \sin(\varphi _n)=n\cdot \lambda

                \small \varphi _n=\sin^{-1}\left (n\cdot \frac{\lambda }{d} \right )

                \small \small \small \varphi _2=\sin^{-1}\left (2\cdot \frac{680\; nm }{3333.33\; nm} \right )


Skriv et svar til: Gitterligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.