Kemi

Reaktionsskemaer

02. september 2018 af h1e2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En vandig opløsning af bly(II)nitrat blandes med en vandig opløsning af kaliumchromat. 

a) opskriv reaktionsskemaet med tilskuerioner for fældningsreaktionen

b) opskriv reaktionsskemaet uden tilskuerioner for fældningsreaktionen


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2018 af janhaa

K2Cr2O7

or

K2CrO4

Pb(NO3)2 + K2CrO4 => PbCrO4(s)

Pb(NO3)2 + K2Cr2O7 => PbCr2O7(s)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2018 af mathon

                           \small \begin{array}{lcl} K_2Cr_2O_7&\textup{er}&\textup{kalium\textbf{di}chromat}\\ K_2CrO_4&\textup{er}&\textup{kaliumchromat} \end{array}


Svar #3
02. september 2018 af h1e2 (Slettet)

K2CrO4


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2018 af mathon

                           \small \begin{array}{lccccccl} a)\; \; Pb(NO_3)_2\, _{\textit{(aq)}}&+&K_2CrO_4\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow&PbCrO_4\, _{\textit{(s)}}&+&2\, KNO_3\, _{\textit{(aq)}} \\ b)\; \; Pb^{2+}\, _{\textit{(aq)}}&+&Cr{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow &PbCrO_4\, _{\textit{(s)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2020 af Jamulla

#4

                           \small \begin{array}{lccccccl} a)\; \; Pb(NO_3)_2\, _{\textit{(aq)}}&+&K_2CrO_4\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow&PbCrO_4\, _{\textit{(s)}}&+&2\, KNO_3\, _{\textit{(aq)}} \\ b)\; \; Pb^{2+}\, _{\textit{(aq)}}&+&Cr{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow &PbCrO_4\, _{\textit{(s)}} \end{array}

hvordan er du kommet frem til dette?

Afstemme fældningsreaktionen mellem bly(II)nitrat og kaliumphosphat både som ionsreaktionsskema og stofreaktionskema. 

Ionreaktionsskema: Pb2 + (aq) + PO3-4 (aq) ->

Stofreaktionsskema: Pb(NO3)(aq) + K3 PO4 (aq) ->

Hvordan ville du afstemme dem? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllllll}\textup{ionreaktionsskema:}&3\, Pb^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; &+&\;2\, P{O_4}^{3-}\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow &Pb_3(P{O_4})_2\, _{\textit{(s)}}\\\\\\\textup{stofreaktionsskema:}&3\, Pb(NO_3)_2\, _{\textit{(aq)}}&+&2\, K_3PO_4\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow &Pb_3(PO_4)_2\, _{\textit{(s)}}&+&6\, KNO_3\, _{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2020 af Jamulla

#6
Hvordan kom du frem til dette?

Skriv et svar til: Reaktionsskemaer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.