Matematik

forskrift for andengradspolynomium

02. september 2018 af sea789 - Niveau: C-niveau

Hej allesammen, jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

Angiv en forskrift for det andengradspolynomium f, der har rødderne r1 og r2, og hvor parablen går gennem (g,h), når:

r1 = 2,  r2= 6   og (g,h)= (7,10)

Er der nogen, der vil være søde at hjælpe mig? Andengradspolynomier er lidt ny for mig, så jeg har derfor lidt svært ved at løse opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2018 af peter lind

p(x) = a(x-r1)(x-r2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2018 af Bibo53

Et andengradspolynomium med rødderne 2 og 6 har formen

f(x)=a(x-2)(x-6).

Vi ved desuden, at

10=f(7)=a(7-2)(7-6)=5a.

Nu kan du bestemme a.


Svar #3
03. september 2018 af sea789

#2

Et andengradspolynomium med rødderne 2 og 6 har formen

f(x)=a(x-2)(x-6).

Vi ved desuden, at

10=f(7)=a(7-2)(7-6)=5a.

Nu kan du bestemme a.

Jeg forstår ikke helt hvordan man bestemmer a og hvordan du får 5a, er stået lidt af


Svar #4
03. september 2018 af sea789

#3
#2

Et andengradspolynomium med rødderne 2 og 6 har formen

f(x)=a(x-2)(x-6).

Vi ved desuden, at

10=f(7)=a(7-2)(7-6)=5a.

Nu kan du bestemme a.

Jeg forstår ikke helt hvordan man bestemmer a og hvordan du får 5a, er stået lidt af

eller vent, jeg tror jeg har fundet ud af det. Er a=2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2018 af peter lind

ja


Skriv et svar til: forskrift for andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.