Matematik

Faktorisering

04. september 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!
Hvordan skal man løse følgende opgave?

Jeg forstår at man skal fokturisere i nævneren

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: 2018-09-04_19-31-38.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2018 af mathon

                   \small \frac{x^2-1^2}{2x-2}=\frac{(x+1)(x-1)}{2(x-1)}\; \; \; \; \; \; \; x\neq1


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2018 af Festino

Der gælder

\lim_{x\to 1}\frac{x^2-1}{2x-2}=1,

idet

\frac{x^2-1}{2x-2}=\frac{(x+1)(x-1)}{2(x-1)}=\frac{x+1}{2}\to\frac{1+1}{2}=1\text{ for }x\to 1


Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.