Kemi

thiosulfat pentahydrat

07. september 2018 af Undrende (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fået til opgave at finde koncentrationen af nogle stoffer ud fra en titrering, men det er ikke det der skaber problemer. I min opgaveformulering står der natriumthiosulfat pentahydrat, altså Na_2S_2O_3\cdot5 H_2O. Jeg skal bare lige høre om det har nogen indflydelse på udregningerne, fremfor hvis det blot var natriumthiosulfat.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2018 af mathon

Det afhænger af hvilke beregninger.


Svar #2
07. september 2018 af Undrende (Slettet)

Det eneste jeg skal finde er koncentrationen af thiosulfaten, når den bliver opløst i vand. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2018 af mathon

   \small n\left ( Na_2S_2O_3\cdot 5H_2O \right )=n\left ( Na_2S_2O_3 \right )

   


Svar #4
07. september 2018 af Undrende (Slettet)

Hvad med vandet, skal det bare ignores? Jeg troede det skulle ligges til den volumen vand man opløste stoffet i.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. september 2018 af ChemistryIsKey

Når du skal finde molarmassen af dit stof, så SKAL du medregne de 5 vandmolekyler, da de er en del af saltets struktur (kaldes krystalvand) :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2018 af mathon

           \small \begin{array}{lccr} M(Na_2S_2O_3\cdot 5H_2O)&=&\tfrac{g}{mol}&248.18\\ M(Na_2S_2O_3)&=&\tfrac{g}{mol}&158.11 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2018 af mathon


Skriv et svar til: thiosulfat pentahydrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.