Matematik

pythagoras

10. september 2018 af Emmaa1212 - Niveau: B-niveau

please hjælp med at finde formel til opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2018 af PeterValberg

Se denne tråd < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2018 af mathon

Tangens i ΔACE
                                       \small \tan(46.5\degree)=\frac{\left | CE \right |}{|AD|+398 }=\frac{\left | BD\right |}{|AD|+398 }

Tangens i ΔABD
                                       \small \tan(53.1\degree)=\frac{\left | BD \right |}{|AD| }

Reciprokværdier:
                                       \small \small \frac{1}{\tan(46.5\degree)}=\frac{|AD|+398 }{\left | BD\right |}
                                       \small \underline{\frac{1}{\tan(53.1\degree)}=\frac{|AD| }{\left | BD \right |}}                                         \small \textup{subtraktion}

                                       \small \frac{1}{\tan(46.5\degree)}- \frac{1}{\tan(53.1\degree)}=\frac{398 }{\left | BD\right |}                  \small \textup{multipliceres med }\tan(54.1\degree)\cdot \tan(46.5\degree)

                                       \small \tan(54.1\degree)-\tan(46.5\degree)=\tan(54.1\degree)\cdot \tan(46.5\degree)\cdot \frac{398}{|BD|}

                                       \small \small |BD|= \frac{\tan(54.1\degree)\cdot \tan(46.5\degree)}{\tan(54.1\degree)-\tan(46.5\degree)}\cdot 398

                                       


Skriv et svar til: pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.