Matematik

hjæææælp!!!!

10. september 2018 af Rador (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave, nogle der vil hjælpe? please?

I en model kan sammenhængen mellem alder og lægnde for en population af spækhuggere beskrives ved

f(x)= 37,5x + 275

hvor f(x) angiver længden (målt i cm), og x angiver alderen (målt i år). 

a) Gør rede for betydningen af tallet 275 i modellen

En bestemt spækhugger fra forlystelsesparken SeaWorld er 3 år gammel og har en længde på 422 cm.

b) bestem den relative afvigelse mellem længden af spækhuggeren fra SeaWorld og modellens værdi for længden af en 3 år gammel spækhugger.

dårlig til matematik : ) 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2018 af mathon

a)
            275 er fødselslængden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2018 af mathon

b )
       \small f(3)=37.5\cdot 3+275=387.5

       \small \small \begin{array}{lcccl} &\textup{afvigelse}&&=&???\\ &\textup{relativ afvigelse}&&=&???\\ &\textup{relativ afvigelse i pct.}&&=&??? \end{array}


Svar #3
10. september 2018 af Rador (Slettet)

Hvordan regner man afvigelsen ud?


Svar #4
10. september 2018 af Rador (Slettet)

#2

b )
       \small f(3)=37.5\cdot 3+275=387.5

       \small \small \begin{array}{lcccl} &\textup{afvigelse}&&=&???\\ &\textup{relativ afvigelse}&&=&???\\ &\textup{relativ afvigelse i pct.}&&=&??? \end{array}

Hvordan regner man afvigelsen ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2018 af mathon

       \small \small \small \small \small \begin{array}{lcccccl} &\textup{afvigelse}&&=&\left (400-387.5 \right )\textup{cm}&=12.5\; \textup{cm}&\\ &\textup{relativ afvigelse}&&=&???\\ &\textup{relativ afvigelse i pct.}&&=&??? \end{array}


Skriv et svar til: hjæææælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.