Kemi

Masseprocent kemi

13. september 2018 af Anonymlaks - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har følgende opgave:

100,00 mL vand blandes med 10,00 mL isopropanol, C3H8O. Blandingens volumen er 109,48 mL og densiteterne for vand og isopropanol er henholdsvis 1,00 og 0,786 g/cm3 . Udregn blandingens densitet samt masseprocenterne af vand og isopropoanol.

Jeg har fået densiteten af vand og isopropanol til 0,9852 g/ml.

Hvordan udregnes masseprocenterne? Skal jeg bruge densiteten som jeg har udregnet, eller skal jeg bruge den densitetet som er opgivet i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2018 af mathon

        \small \small \begin{array}{lccl} \textup{Masseprocent vand:}&\frac{100\; g}{\textup{SUM}\left ( \{100\; g,\left (10.00\; mL \right )\cdot \left ( 0.786\; \tfrac{g}{mL} \right )\} \right )}\cdot 100\%=\\ \textup{Masseprocent isopropanol:}&\frac{\left (10.00\; mL \right )\cdot \left ( 0.786\; \tfrac{g}{mL} \right )}{\textup{SUM}\left( \{100\; g,\left (10.00\; mL \right )\cdot \left ( 0.786\; \tfrac{g}{mL} \right) \}\right)}\cdot 100\%= \end{array}


Skriv et svar til: Masseprocent kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.