Matematik

Hjæælp!!!

15. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er igang med en aflevering til på tirsdag og har virkelig brug for hjælp!! 

jeg ved ikke hvilke formler jeg skal bruge til disse spørgesmål (på billedet)

Tak påforhånd<3  

Vedhæftet fil: mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2018 af peter lind

1) brug afstandsformlen  afs(A,B) = kvrod( xA2+(yB-y)2)

2) Brug at linjerne har samme hældningskefficent


Svar #3
15. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

altså indtilvidere  har jeg fundet a=0,44   og b= 2,68 

jeg ved ikke hvad jeg skal efter det? (opgave 2)


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. september 2018 af peter lind

Du skal først finde hældningen a for m og dermed også for n. Ligningen kan du så finde af y = a(x-x0) + y0 hvor (x0, y0) er et kendt punkt på linjen


Svar #5
15. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

jeg er ikke helt sikker men er hældningen for n a=2,33?

(x0,y0) er det (-6,0)?


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. september 2018 af peter lind

det er den for m


Svar #7
15. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

jeg er lidt forvirret, skal jeg lave to ligninger? eller en? 

og (x0,y0) er det (-6,0) ? 

er det så rigtigt at hældningen for n er 2,33 og hældningen for m er 0,44? 

kan du godt forklare det med flere ord.

p.s mange tak fordi du gider at bruge tid på at svare på mine spørgesmål:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2018 af peter lind

Hældningen for begge linjer er Δx/Δy = (4-0)/(3-(-6)) = 4/9

for m er punkter der kendes på linjen A og skæringen med y aksen. Den sidste er nok en anelse lettere at bruge. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. september 2018 af ringstedLC

#7

jeg er lidt forvirret, skal jeg lave to ligninger? eller en? 

og (x0,y0) er det (-6,0) ? 

er det så rigtigt at hældningen for n er 2,33 og hældningen for m er 0,44? 

kan du godt forklare det med flere ord.

p.s mange tak fordi du gider at bruge tid på at svare på mine spørgesmål:)

Ja, - en for hver linje.

Nej, - hældningen er den samme for begge linjer, da de er parallelle.

m: Du har to punkter, A og skæringen med x-aksen (-6,0).\begin{align*} A &:(3,4)\\ y &= a\left ( x-x_0 \right )+y_0\Downarrow\\ y &= a\left ( x-(3) \right )+(4)\Downarrow\\ y &= ax-3a+4\\ Sk.\;m.\;x-akse &:(-6,0)\\ 0 &= a(-6)-3a+4\Downarrow\\ 9a &= 4\Downarrow\\ a &=\frac{4}{9}=a_m\approx 0.44\Downarrow\\ y &=\frac{4}{9}x+b=y_m \end{align*}

Indsæt fx A:

\begin{align*} A &:(3,4)\\ (4) &=\frac{4}{9}\cdot (3)+b\Downarrow\\ -b &=\frac{12}{9}-\frac{4\cdot 9}{9}\Downarrow\\ b &=-\frac{12}{9}+\frac{36}{9}=\frac{24}{9}=2\frac{2}{3}\approx 2.67\Downarrow\\ y_m &=\frac{4}{9}x+2\frac{2}{3} \end{align*}

n: Du har skæringen med y-aksen og at linjen er parallel med m, det vil sige, at hældningen a er den samme:

\begin{align*} Sk.\;m.\;y-akse &:(0,-3)\Rightarrow b_n=-3\\ a_m &=a_n=\frac{4}{9}\\ y_n &=\frac{4}{9}x-3 \end{align*}


Svar #10
16. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, nu forstår jeg det:)


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. september 2018 af ringstedLC

Det er godt. Hvis tegningen hjalp med til at se det, så husk, at du altid gerne må lave en tegning eller bare en skitse for at danne dig et overblik og evt. kontrollere din udregning.

Jeg tegner gerne, - hvis der er noget at tegne, mens jeg læser opgaven


Svar #12
16. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Hvordan vidste du hvad koordinaterne er til linje n? 


Brugbart svar (1)

Svar #13
16. september 2018 af ringstedLC

#12

Hvordan vidste du hvad koordinaterne er til linje n? 

Det står i opgaven, - "Linjen n skærer y-aksen i (0,-3)". Når du har hældningen, skal der kun bruges ét punkt for at danne ligningen.


Svar #14
16. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

altså jeg ved hvad ligningen for linje n er og det er y= 4/9x -3 

men jeg ved ikke hvordan jeg skal lave det til koordinater? Jeg ved ikke hvordan man finder punktet. Det er fordi jeg skal tegne det på papir


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. september 2018 af ringstedLC

Se på m's punkter. Du går 9 hen og 4 op. Det gør du også fra n's punkt og får (9,1).


Skriv et svar til: Hjæælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.