Matematik

Røringspunktet for t

17. september 2018 af JacobsenD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - jeg har fået denne opg 

En funktion er givet ved

f(x)=-x^2+3x^2+x+4

Hvor grafen for f har én tangent t med hældningskoeficienten 4 

a) Bestem første koordinantens røringspunkt for t 

Har prøvet at udregne f'(x) = 4, men dette har jeg fået til 0,75, men det kan ikke passe vel?? Har virkelig brug for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2018 af mathon

            \small \small \small \small \small \begin{array}{llc} \textup{funktion:}&f(x)=-x^\textbf{{\color{Red} 3}}+3x^2+x+4\\ \textup{afledt funktion:}&f{\, }'(x)=-3x^2+6x+1\\ &4=-3x^2+6x+1\\ &3x^2-6x+3=0\\ &x^2-2x+1=0\\ &(x-1)^2=0\\ \textup{t's f\o rstekoordinat:}&x=1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2018 af mathon

Hvis du ikke har skrevet funktionen

                      f(x)=-x^2+3x^2+x+4  forkert 
er det rigtigt.


Svar #3
17. september 2018 af JacobsenD (Slettet)

Hvordan kommer du fra step 1 til 2?


Svar #4
17. september 2018 af JacobsenD (Slettet)

Jeg har skrevet den rigtigt, så det er 0,75 eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2018 af mathon

    Ja

            \small \small \small \small \small \small \begin{array}{llc} \textup{funktion:}&2x^2+x+4\\ \textup{afledt funktion:}&f{\, }'(x)=4x+1\\ &4=4x+1\\ &3=4x\\ &x=\frac{3}{4} \end{array}


Skriv et svar til: Røringspunktet for t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.