Matematik

Reducéring

17. september 2018 af 8julihalvfems (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med at reducere følgende udtryk, med udregninger? (se billede)

Jeg kan simpelthen ikke forstå de fleste selv. Tit er det nemmere hvis jeg ser udregninger for mig og så bedre kan se mig ud af det. Håber der er en der kan hjælpe. 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Start med at gange 5 ind i parentesen


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2018 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llcl} 1)&3a-5(1-a)+7\\ &3a-(5-5a)+7\\ &3a-5+5a+7\\ &8a+2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2018 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llcl} 2)&(2a-b)^2+2a(5a+2b)\\ &4a^2-4ab+b^2+(10a^2+4ab)\\ &4a^2-4ab+b^2+10a^2+4ab\\ &14a^2+b^2 \end{array}


Svar #5
17. september 2018 af 8julihalvfems (Slettet)

Mathon, når jeg prøver at lave nr. 1, som du får til 8a-2, så får jeg den selv til 8a+2 i stedet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2018 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llcl} 3)&\frac{2}{3}(6a-2)-3a+\frac{1}{3}\\ &(4a-\frac{4}{3})-3a+\frac{1}{3}\\ &4a-\frac{4}{3}-3a+\frac{1}{3}\\ &a-\frac{3}{3}\\ &a-1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2018 af mathon

#5
     ... min fejl.


Svar #8
17. september 2018 af 8julihalvfems (Slettet)

#7, De andre virker mere overskuelige nu jeg kan se mig ud af mellemregningerne. 

Hvis du kan hjælpe med de andre må du meget gerne. Ellers takker jeg mange gange for hjælp med de 3 opgaver (-:


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2018 af mathon

                  \small \small \small \begin{array}{llcl} 4)&\frac{1}{2a}+\frac{a^2-b}{ab}+\frac{1-2a}{2b}\\\\ &\frac{b+2(a^2-b)+a(1-2a)}{2ab}\\\\ &\frac{b+(2a^2-2b)+(a-2a^2)}{2ab}\\\\ &\frac{b+2a^2-2b+a-2a^2}{2ab}\\\\ &\qquad\frac{a-b}{2ab} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. september 2018 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llcl} 5)&\frac{4a-8ab}{2a}\\ &(4a-8ab):(2a)\\ &2-4b\\ &2(1-2b) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. september 2018 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llcl} 6)&\frac{x^2+2xy+y^2}{x^2+xy}&x\neq0\\ \\ &\frac{(x+y)^2}{x(x+y)}\\\\ &\; \; \frac{x+y}{x} \end{array}


Svar #12
17. september 2018 af 8julihalvfems (Slettet)

Mathon, tusinde mange tak (-: Og god eftermiddag/aften til dig.


Skriv et svar til: Reducéring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.