Matematik

logaritme

17. september 2018 af TKCA1 - Niveau: B-niveau

er der nogen der kan hjælpe med:

log 7/8 + log 16/7 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

\\\log(7/8) + \log(16/7) \\=\log(7)-\log(8) + \log(16)-\log(7) \\=\log(16)-\log(8) \\=\log(16/8) \\=\log(2)


Svar #2
18. september 2018 af TKCA1

Jeg forstår det ikke helt. Hvor for du 16 og 8 fra?
Jeg forstår de som at man skal sige 7-8 og 16-7 når jeg kigger på udregningen

Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvilke af de 4 omskrivninger forstår du ikke?

1. omskrivning:   Benyt \log(a/b)=\log(a)-\log(b) to gange

2. omskrivning:   Ombyt leddene og benyt \log(7)-\log(7)=0

3. omskrivning:   Benyt \log(a)-\log(b) = \log(a/b)

4. omskrivning:   Divider 2 tal


Prøv evt. som første omskrivning at benytte  \log(a)+\log(b) = \log(ab)


Svar #4
18. september 2018 af TKCA1

Nårh ok jeg kan godt få det til at give mening nu:)

Ved du hvordan man løser log(10) og log(10^4)

Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.