Matematik

Matricer

18. september 2018 af Genanskaf (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

jeg sidder med en opgave omkring matricer, men jeg er kommet til en opgave hvor jeg ikke kan finde ud af hvad jeg skal gøre. Opgaven er vedhæftet, jeg har lavet opgave a, men kunne godt tænke mig lidt hjælp til b og c

tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2018 af swpply (Slettet)

Delopgave (b):
Du skal løse følgende:

                                  \begin{pmatrix}10\\ 30 \end{pmatrix} = \begin{pmatrix}1.8 & 2.05\\ 5.2 & 6.35 \end{pmatrix}\begin{pmatrix}x_1\\ x_2\end{pmatrix}

I delopgave (a) har du fundet den inverse af matricen ovenfor. Hvorfor at du løser ovenstående ved

                                 \begin{pmatrix}x_1\\ x_2 \end{pmatrix} = \begin{pmatrix}1.8 & 2.05\\ 5.2 & 6.35 \end{pmatrix}^{-1}\begin{pmatrix}10\\ 30\end{pmatrix}.

Husk at x1 hhv. x2 angiver antal tons forderstof af typen F1 hhv. F2.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Prøv om du selv kan takle delopgave (c), hvis ikke er du velkomen til at spørge ;-)


Svar #3
18. september 2018 af Genanskaf (Slettet)

Nu har jeg prøvet at arbejde lidt med det, men jeg kan stadig ikke komme frem til hvordan jeg skal løse det i delopgave b

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2018 af swpply (Slettet)

Kan du finde ud af gange en vektor med matrix?


Skriv et svar til: Matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.