Matematik

Differentiering

18. september 2018 af Liv6539 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej!

Nogle som kan hjælpe med at løse den vedhæftede fil

Tak på forhånd !!

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2018 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2018 af MatHFlærer

Bemærk, at 

\frac{d}{dx}(\sqrt{x})=\frac{1}{2\sqrt{x}}

Bemærk endvidere at

\sqrt{x}=x^{1/2} og at du kan bruge reglen

\frac{d}{dx}(x^n)=nx^{n-1}

Eksempel:

\frac{d}{dx}(2\cdot \sqrt{x}+3\cdot x)=2\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}+1\cdot 3\cdot x^{1-1}=\frac{1}{\sqrt{x}}+3


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.