Matematik

Partielt afledede

19. september 2018 af YTTT (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en som vil hjælpe mig med at differentiere den her funktion f(x,y) = x2*sin(π*y2), det skal være med hensyn til y, så x optræder som en konstant. Det må meget gerne være letforståeligt, så trin for trin med hvilke regler der benyttes.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2018 af mathon

                \frac{\partial y}{\partial y}=x^2\cdot \cos(\pi \cdot y^2)\cdot 2\pi \cdot y            \textup{differentiation af sammensat funktion}


Svar #2
19. september 2018 af YTTT (Slettet)

Er det kædereglen der benyttes (f(g(x))' = f'(g(x))*g'(x) ?


Svar #3
19. september 2018 af YTTT (Slettet)

Ah, havde ikke set der stod differentation af sammensat funkion. Mange tak!


Skriv et svar til: Partielt afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.