Matematik

Ligning for n?

20. september 2018 af GymLiv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg ville blot høre om nogle herinde kunne tjekke om min udregning af ligningen for linjen n er korrekt? Opgaven samt besvarelsen er vedhæftet.

På forhånd tak

Vedhæftet fil: dw.PNG

Svar #1
20. september 2018 af GymLiv (Slettet)

.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2018 af swpply (Slettet)

Linjen m er vinkelret/ortogonal på linjen l, hvorfor at retningsvektoren for m er givet ved normalvektoren til l. Brug dette samen med at punktet (-1,0) ligger på m til at bestemme en ligning for linjen m.


Svar #4
20. september 2018 af GymLiv (Slettet)

Jeg har allerede bestemt m, det var n jeg ikke kunne finde


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. september 2018 af swpply (Slettet)

#4

Jeg har allerede bestemt m, det var n jeg ikke kunne finde

Undsyld, der også korrekt :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. september 2018 af swpply (Slettet)

Du kan forkorte 2x-2 = 0 med 2, således at ligningen for linjen n bliver x - 1 = 0.

Du kan gøre dine udregninger nemere ved at bruge at linjen n har normalvektor (1,0) og punktet (1,0) ligger på linjen n.

Alternativt kan du blot ræsonnere at linjen for n er x = 1 hvorfor x - 1 = 0.


Svar #7
20. september 2018 af GymLiv (Slettet)

Tak for hjæpen :) men vil det sige at mit svar også var korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. september 2018 af swpply (Slettet)

Ja, bare forkort med en faktor 2. Dvs.

                               2(x-1)=0 \quad\Longleftrightarrow\quad x-1 = 0


Skriv et svar til: Ligning for n?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.