Fysik

Brændsler

21. september 2018 af NW12 - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg forstår ganske simpelt ikke denne opgave og har virkelig brug for hjælp til at regne den ud!

Opgaven lyder:

Beregn, hvor meget kemisk energi der frigøres ved forbrædning af følgende stofmængder:

A. 2,0 kg kul

B. 81 g butan

C. 850 L olie. 

Oversigt over energikilder:

Håber i kan hjælpe!:)

Vedhæftet fil: IMG_0133.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

E = m * B eller E = V*B

A:

E = 2,0kg * 2,9*107 J/kg = 5,8*107 J

B:

E = 0,081 kg * 5,0*107 J/kg = 4,1*106 J

C:

E = 850 L * 3,9*107 J/L = 3,3*1010 J


Svar #2
21. september 2018 af NW12

Tak!:). Men hvor får du de 5,8*107 fra?


Svar #3
21. september 2018 af NW12

Kan du ikke lige forklare hvorfor det bliver i B'ern 106 i stedet for 107 og også i C'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

2,0 ganget med 2,9*107 giver da 5,8*107


Svar #5
21. september 2018 af NW12

det er rigtigt. Men hvorfor ændre tallene sig i  B'erne og C'erne. tænker på tallene i anden


Svar #6
21. september 2018 af NW12

Forstår ikke det du har gjort i opgave B & C?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

I B'eren kan du godt skrive resultatet som 0,41*107, jeg synes bare at det ser lidt pænere ud som 4,1*106.

I C'eren kunne man i princippet skrive 3315 * 107, men jeg vil gerne kun have to betydende cifre med, så jeg omskriver det til 3,315*1010 og skærer så de to overflødige decimaler fra. Altså 3,3*1010


Svar #8
21. september 2018 af NW12

Okay, Tusind tak for hjælpen!:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Altså for eksempel i C'eren når jeg indtaster tallene og regner resultatet ud, så skriver lommeregneren

33150000000

For at gøre det mere overskueligt og for at kunne skære overflødige cifre væk, så omskriver jeg til noget med en 10'er potens. Hver gang jeg flytter kommaet én plads mod venstre, så skal jeg øge potensen med 1. Jeg vælger at flytte kommaet 10 pladser mod venstre da jeg synes det ser pænt ud at der er ét ciffer foran kommaet:

3,3150000000 * 1010

Så kan jeg skære de mange overflødige decimaler fra:

3,3 * 1010


Svar #10
21. september 2018 af NW12

Tak:)


Skriv et svar til: Brændsler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.