Matematik

isolér x

22. september 2018 af emmaa22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal løse følgende ligning: 
Isolér x i ligningen; y=a^(x)

Foreløbig har jeg taget logaritmen på begge sider af lighedstegnet; log(y)=x*log(a)

Er der nogen, der kan hjælpe mig videre herfra? eller evt. har en anden måde at løse den på?

På forhånd, tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2018 af janhaa

x = lg(y)/lg(a)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2018 af Mathias7878

Du skal jo bare gøre det modsatte af at gange med log(a), dvs. dividere på begge sider af lighedstegnet med log(a). Så har du isoleret x, jf. svar #1. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: isolér x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.