Fysik

Haglpose

23. september 2018 af Shado222 - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen

Jeg har lavet et forsøg hvor jeg skulle løfte en haglpose op på bordet og skub den ned på gulvet 100 gange. Så der er en opgave der siger "Beregn den specifikke varmekapacitet for haglene" jeg ved ikke helt hvordan den skal regnes.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2018 af mathon

\small \textbf{\textsl{uden energitab}:}
                              \small \begin{array}{llccl} \textbf{\textsl{energimodtagelse}}&=&\textbf{\textsl{energimodtagelse}}\\ \; \; \; \; \; \; \; m\cdot c\cdot \Delta T& =& 100\cdot m\cdot g\cdot h\\ \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; c&=&\frac{100\cdot m\cdot g\cdot h}{m\cdot \Delta T}=\frac{100\cdot g\cdot h}{ \Delta T} \end{array}
        

                                                                                            


Svar #2
23. september 2018 af Shado222

Altså massen er 2,102 kg, og tyngdeacceleration er 9,81 m/s2 . Højden er 75 cm. og jeg har temperaturforskellen som 1,5o

Så skal det se sådan ud???

100* 2,102 kg * 9,81m/s2 * 0,75 m dividerer med 2,102 kg * 1,5 


Svar #3
23. september 2018 af Shado222

#2

mathon 

Altså massen er 2,102 kg, og tyngdeacceleration er 9,81 m/s2 . Højden er 75 cm. og jeg har temperaturforskellen som 1,5o

Så skal det se sådan ud???

100* 2,102 kg * 9,81m/s2 * 0,75 m dividerer med 2,102 kg * 1,5 


Svar #4
23. september 2018 af Shado222

#1

\small \textbf{\textsl{uden energitab}:}
                              \small \begin{array}{llccl} \textbf{\textsl{energimodtagelse}}&=&\textbf{\textsl{energimodtagelse}}\\ \; \; \; \; \; \; \; m\cdot c\cdot \Delta T& =& 100\cdot m\cdot g\cdot h\\ \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; c&=&\frac{100\cdot m\cdot g\cdot h}{m\cdot \Delta T}=\frac{100\cdot g\cdot h}{ \Delta T} \end{array}
        

                                                                                            

mathon 

Altså massen er 2,102 kg, og tyngdeacceleration er 9,81 m/s2 . Højden er 75 cm. og jeg har temperaturforskellen som 1,5o

Så skal det se sådan ud???

100* 2,102 kg * 9,81m/s2 * 0,75 m dividerer med 2,102 kg * 1,5 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2018 af mathon

                   \small \small c=\frac{100\cdot (9.81\; \tfrac{N}{kg})\cdot (0.75\; m)}{1.5\; K}=490.5\; \tfrac{J}{kg\cdot K}=0.49\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K}


Svar #6
23. september 2018 af Shado222

#5

                   \small c=\frac{100\cdot (9.82\; \tfrac{N}{kg})\cdot (0.75\; m)}{1.5\; K}=491\; \tfrac{J}{kg\cdot K}=0.491\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K}

Tak for din forklaring :)


Skriv et svar til: Haglpose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.