Matematik

I et koordinatsystem er der givet en linje l med ligningen 𝑦 = 4𝑥 + 3.

24. september 2018 af Sarak08 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et koordinatsystem er der givet en linje l med ligningen y= 4x + 3. En linje m står vinkelret på l.

a) Bestem hældningskoefficienten for m. Linjen m går gennem punktet p (2,3).
b) Bestem ligningen for linjen m


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2018 af Festino

To linjer l: y=a_1x+b_1 og m: y=a_2x+b_2 er vinkelret på hinanden, hvis og kun hvis a_1\cdot a_2=-1. Benyt dette til at finde a_2. Løs derefter ligningen 3=a_2\cdot 2+b_2 med hensyn til b_2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2018 af mathon

                          \small \begin{array}{|c|c|c|} \textup{linje}&\textup{h\ae ldningskoefficient}\\ \hline l&4&\textup{ligning}\\ \hline m&-\frac{1}{4}&y=-\tfrac{1}{4}x+? \end{array}


Skriv et svar til: I et koordinatsystem er der givet en linje l med ligningen 𝑦 = 4𝑥 + 3.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.