Matematik

Bestem koefficienterne a , b og c i polynomiet p(z)

24. september 2018 af kurtw - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder og bryder hovedet med den her (se vedlagte fil) 
Jeg kan ikke rigtig komme igang...

s_3=9

Vedhæftet fil: mat01.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2018 af peter lind

 p(z) = a(z-z1)(z-z2) hvor z1 og z2 er rødderne. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2018 af mathon

                \small p(z)=a\left (z-(-10) \right )\left (z-(10-s_3-i) \right )

                \small p(-i)=a\left (-i-(-10) \right )\left (-i-(10-s_3-i) \right )=s_3-10 

                \small \small \small p(-i)=a\left (-i-(-10) \right )\left (s_3-10) \right )=s_3-10...


Svar #4
24. september 2018 af kurtw

Jeg kan stadig ikke få det til at give mening?
Hvordan bestemmer jeg a, b og c til 
p(z)=az^2+bz+c
Jeg ved at rødderne er hhv.
rod_1 = - 1 
rod_2 = 1 - i
også ved jeg at når 
p( -i) = -1


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2018 af mathon

                \small \small a\left (-i-(-10) \right )\left (s_3-10) \right )=s_3-10

                \small a\left (10-i \right )\left (s_3-10 \right )=s_3-10

                \small \left (a\left (10-i \right ) -1 \right )\left (s_3-10 \right )=0

\small \textup{dvs:}
                \small s_3=10

                \small 10a-10i=1

                \small 10a=1+10i

                \small a=\tfrac{1}{10}+i
\small \textup{hvoraf:}
                \small p(z)=a\left (z+10 \right )\left (z-(10-10-i) \right )

                \small p(z)=a\left (z+10 \right )\left (z+i \right )

                \small p(z)=a\left (z+10 \right )\left (z+i \right )

                \small p(z)=a\left (z^2+(10+i)z +10i\right )

                \small p(z)=\left ( \tfrac{1}{10}+i \right )\left (z^2+(10+i)z +10i\right )

                \small p(z)=\left ( \tfrac{1}{10}+i \right )z^2+\tfrac{101}{10}z +(-10+i)

                 \small \begin{array} {|c|c|c|} a&b&c\\ \hline \tfrac{1}{10}+i&\tfrac{101}{10}&-10+i \end{array}


Skriv et svar til: Bestem koefficienterne a , b og c i polynomiet p(z)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.