Matematik

find Fremskrivningsfaktor

24. september 2018 af Taia1310 - Niveau: C-niveau

er igang med en matematik aflevering hvor jeg skal skrive fremskrivningsfaktoren.

håber der er nogle der kan hjælpe. 

opgave 1:  stilken på en rose vokser fra en længde på 20cm i uge 20 til en længde på 28cm i uge 23. Hvad er fremskrivningsfaktoren for længdevæksten i uge 20 til uge 23? 

opgave 2: du køber en cornetto i netoo på en solrig søndag i september. Efter 2 minutter har du 53g af din is tilbage og efter 4 minutter har du 12g. Beregn den procentvise tilvækst i is fra tiden 2 minutter til tiden 4 minutter vha. fremskrivningsfaktoren. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2018 af SuneChr

1)  Lad x = 0 for uge 20
Da har man
 (I)  20 = ba0
(II)  28 = ba3
Det ses af (I), at b = 20
a kan nu nemt findes af (II) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2018 af SuneChr

2)     53  = ba2
        12  = ba4


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2018 af liawo (Slettet)

Smart metode, Sune =)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2018 af mathon

                \small \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|c|} &&&&\textup{fremf\o ringsfaktor}&&\textup{ligning}&\textup{v\ae kstsats}\\ x_1&y_1&x_2&y_2&a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}&b=\frac{y_1}{a^{x_1}}&y=b\cdot a^x&r=a-1\\ \hline 0&20&3&28&&&& \end{array}


Skriv et svar til: find Fremskrivningsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.