Matematik

Geogebra

25. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave om at tegne et mål i geogebra men jeg kan ikke få de præcise mål som man kan se i denne skite (på billedet), kan nogen hjælpe mig? 

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Udklipd.PNG

Svar #1
25. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Når jeg tegner det i geogebra for jeg disse mål. 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvordan ser hele opgaven ud??


Svar #3
25. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

sådan: 

Vedhæftet fil:Udklip22.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2018 af ringstedLC

Målene er forkerte:

\begin{align*} c^2 &= a^2+b^2 \\ 170^2 &\neq85^2+120^2 \\ 170^2 &\neq85^2+120^2 \\ 28900 &\neq21625 \end{align*}

|AB| = 147 i en lignende opgave. Kan du have læst forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2018 af StoreNord

Hvis du starter med punktet A, kan du få punktet B ved at skrive B=A+(0,120).
Derefter punktet C ved at skrive C=B+(60,0).
Sådan gør jeg altid.
Jeg ved dog ikke helt sikkert, om du skal have punkt A i (0,0).

Hvis du starter med A i (0,0), kan du ikke senere bare flytte det. Men hvis du sætter punkt A et tilfældigt sted, kan du flytte hele tegningen rundt, som det passer dig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-09-25 23-33-21.png

Tilbage til dit egentlige spørgsmål:
          Hvad skal du dog med en masse decimaler!
          Geogebra gir bare 2 decimaler. Hvis man vil have flere, kan man få dem at se ved at gange med 1000000.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2018 af StoreNord

Jeg tror, jeg har misforstået dit spørgsmål.
Eller også har jeg slet ikke forstået det.          :-)

Du er velkommen til at spørge igen, hvis du er i tvivl om noget.


Skriv et svar til: Geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.