Matematik

Geogebra

26. september 2018 af laer4324 - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg har virkelig brug for hjælp til de her tre opgaver!

4.1 Tegn møtrikken på svararket, så den bliver 3 gange større end målene på skitsen angiver. (Målestoksforhold 3:1).  

4.2 Beregn vinkel v.

4.3 Beregn højden (h) på containeren ud fra målene på billedet.

Møtrikken har en radius på 1 cm. Fra centrum og ud går der 6 cm, og den er 60 vinklet

Vil bare gerne vide hvordan man gør.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2018 af StoreNord

4.1)    Tegn i Geogebra et tilfældigt centrum C. Skriv så A=C+(-3*2,0).
Punkt A er nu yderste venstre hjørne af møtrikken.
Drej så punkt A 60 grader om C ved at skrive Drej[A,60º,C].
Gentag dette 5 gange. Altså 120 og 180 osv grader.
Lav så den inderste cirkel med radius=3*2.
Og møtrikkens ydre kanter.

4.3)    Ifølge Pythagoras er              2502= h2 + 1502     Isolèr h!


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2018 af ringstedLC

Cirklen har radius 3*1, ikke 3*2


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2018 af StoreNord

Ja Du har ret. Jeg skulle have skrevet:
                                   "Lav så den inderste cirkel med radius=3*1.".


Skriv et svar til: Geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.