Kemi

hjælp mig konc

26. september 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Til en liter vand opløses 0,4 gram magnesiumhydroxid. Hvad bliver pH?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2018 af mathon

            \small M(Mg(OH)_2)=58.3197 \tfrac{g}{mol}

             \small n(Mg(OH)_2)=\frac{0.4\; g}{58.3197 \tfrac{g}{mol}}=0.0069\; mol

             \small \left [OH^- \right ]=\tfrac{2\cdot\left ( 0.0069\; mol \right )}{1\; L}=0.0138\; M

\small \textup{Ved 25}\degree\textup{ g\ae lder:}

             \small pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )             


Svar #2
26. september 2018 af Markus12312 (Slettet)

hvorfor ganger man 2 med 0,0069 mol?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2018 af mathon

...fordi der er 2 OH^- for hvert Mg(OH)2.


Skriv et svar til: hjælp mig konc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.