Kemi

hjælp mig ph

26. september 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: B-niveau

billede vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2018 af mathon

\small \textbf{\textsl{b)}}
                \small HCl\, _{\textit{(aq)}}\; +\; NaOH\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; NaCl\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2018 af mathon

\small \small \textbf{\textsl{c)}}
         \small \textup{molforhold:}\quad HCl:NaOH=1:1

                   \small \begin{array}{rcl} n_{HCl}&=&n_{NaOH}\\ V_{HCl}\cdot c_{HCl}&=&V_{NaOH}\cdot c_{NaOH}\\ \left (0.025\; L \right )\cdot c_{HCl}&=&\left ( 0.0197\; L \right )\cdot \left ( 0.200\; M \right )\\ c_{HCl}&=&\frac{ 0.0197\; L}{0.025\; L} \cdot \left ( 0.200\; M \right ) \end{array}

                


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2018 af mathon

\small \textbf{\textsl{d)}}

     \small M(NaOH)=39.997\; \tfrac{ g}{ mol}


Svar #5
26. september 2018 af Markus12312 (Slettet)

ved du hvordan man regner e) ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2018 af mathon

\small \textbf{\textsl{e)}}

         \small \small \begin{array}{llcl} \textup{overtitreringsvolumen:}&(19.9\; mL)-\left ( 19.7\; mL \right )&=&0.2\; mL\\ \textup{heri antal mol NaOH:}&\left ( 0.0002\; L \right )\cdot \left ( 0.200\; \frac{mol}{L} \right )&=&4\cdot 10^{-5}\; mol\\ \left [ OH^- \right ]=\left [ NaOH \right ]=&\frac{4\cdot 10^{-5}\; mol}{(0.025\; L)+(0.0199\; L)}&=&8.91\cdot 10^{-4}\; M\\ \textup{ved 25}\degree\textup{ g\ae lder:}&pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )&=&10.9 \end{array}


Svar #7
01. oktober 2018 af Markus12312 (Slettet)

hej. kan du måske begrunde dit svar i opgave b?


Svar #8
01. oktober 2018 af Markus12312 (Slettet)

hvordan har du regnet opgave d ud


Skriv et svar til: hjælp mig ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.