IT

GeoGebra og justering af størrelser ved skyder

27. september 2018 af SomebodysVincent (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

Jeg sidder med en opgave, hvor vi skal lave en hønsegård. Vi ved at omkredsen skal være 24, og figuren skal være et rektangel. Formlen vi bruger er omkreds= 2(a+b). Den måde vi kan lave det på er ved at lave en skyder a med værdierne min. 1 og maks. 12, og en ny skyder b, med samme værdier.

Det jeg leder efter er en mulighed for at skyderne justerer sig selv ift. hinanden. 
Eksempel 1: side a er 7, og side b er 5. Omkreds=2(7+5) = 24
Eksempel 2: side a er 9, og side b er 3. Omkreds=2(9+3) = 24

Hvis jeg så laver en firkant med eksempel 1 (opretter skydere og det hele), hvordan får jeg den så til at justere sig selv, hvis jeg justerer skyder a til 9 (hvor skyder b gerne skulle justere sig selv til 3)?

-Marc


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2018 af PeterValberg

Hvis du laver skyderen for fx længden og lader bredden være defineret som
det halve af omkredsen fratrukket bredden, skulle det så ikke kunne klare jobbet?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2018 af StoreNord

Hvis de 2 skydere skal styre hinanden, skal du nok selv til at bygge dem.


Svar #3
28. september 2018 af SomebodysVincent (Slettet)

Jeg fik ikke svaret. Undskyld. Hvis jeg laver 2 parallele linjer a, som har længden af skyderen, må de 2 andre linjer være (24/2)-a. Så justerer de sig nemlig som de skal. :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2018 af StoreNord

En bedre ide:
                                  \\O=2(x+y) = 24\Leftrightarrow \\x+y=12\Leftrightarrow \\y=12-x
Et løbende punkt på funktionen kan styre rektanglets facon,
mens omkredsen konstant er 24.
Se billedet:
 GeoGebra og justering af størrelser.png


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2018 af StoreNord

Jeg forstod ikke på Svar #3 om problemet er løst.
Jeg vil gerne arbejde videre på opgaven, hvis jeg får et praj.


Skriv et svar til: GeoGebra og justering af størrelser ved skyder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.