Matematik

hjælp!

28. september 2018 af Cluas1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, alle jeg har fundet omkredsen til 200=2(x-6)+2y-16+2*10, herunder har jeg isoleret y....y=104-x

men jeg er usikker med om jeg har bestemte det rigtigt udtrykket til arealet. A=(x-6)*(104-x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2018 af mathon

                \small O(x)=200=2x+2y-8\Leftrightarrowy=104-x

                \small A(x)=x\cdot y-48

                \small A(x)=x\cdot (104-x)-48

                \small A(x)=-x^2+104x-48


Svar #3
28. september 2018 af Cluas1 (Slettet)

#2

                \small O(x)=200=2x+2y-8\Leftrightarrowy=104-x

                \small A(x)=x\cdot y-48

                \small A(x)=x\cdot (104-x)-48

                \small A(x)=-x^2+104x-48

hmm, men hvorfor siger man at A(x)=x*y-48?hvorofor 6*8 ? da, der er kun en side af y som er=y-16


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2018 af mathon

                \small \textup{A har maksimum i parablens toppunkt, hvis f\o rstekoordinat }
\small \textup{er:}
                \small x_T=\frac{-104}{2\cdot (-1)}=52

\small \textup{Maksimalt areal }
\small \textup{kr\ae ver:}
                        \small \begin{array} {|c|c|} x&y=104-x\\ \hline 52&52 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2018 af mathon

#3

               \small \small A(x)=x\cdot y-2\cdot \left ( \tfrac{1}{2}\cdot 6\cdot 8 \right )=x\cdot y-6\cdot 8


Skriv et svar til: hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.