Kemi

2.ordens kinetik hjælp.

28. september 2018 af sansas - Niveau: A-niveau

Mit spørgsmål er vedhæftet i linket;

https://imgur.com/a/F6MnTR4

Spørgsmål a har jeg fået til:  k= til 1,37 h-1 M-1. Hvordan løses opgave c? 

Tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2018 af Heptan

2. ordens kinetik:

Sæt [A]0 = 100% og [A] = 10%. Løs ligningen for t.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

1/[R] = kt + 1/[R]0  <=>

t = (1/[R] - 1/[R]0)/k

og så benytte at [R] = 0,10*[R]0

t = (1/(0,10*1,00*10-2M) - 1/(1,00*10-2M)) / 1,37h-1M-1 = 657 timer


Svar #3
28. september 2018 af sansas

Mange tak for svar. Jeg har et sidste spørgsmål, som jeg desværre ikke kan få til at passe med facit.

https://imgur.com/a/JIGPYrm

Jeg anvender Arrenheus ligningen her, men jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvilken k værdi som skal anvendes her. 

Det er opgave 4e. ln(5,40*10^-1 M^-1 hr^-1 /k)=-87900 Jmol /8,314 mol^-1 k^-1 *(1/318,15-1/298,15)

Her isolerer jeg k, og får 0,058114. Dette stemmer ikke overens med facit. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. september 2018 af Heptan

Du har byttet om på k2 og k1


Svar #5
28. september 2018 af sansas

Hvad er k1 og k2 her så?


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

ln(k2 / k1) = - Ea/R * (1/T2 - 1/T1)  <=>

k2 = k1 * e-Ea/R * (1/T2 - 1/T1)

k45 = 5,40*10-1 M-1hr-1 * e-87900J*mol/8,314Jmol-1K-1*(1/318,15K - 1/298,15K) = 5,02 M-1hr-1

Du fik vist byttet om på de to k-værdier.


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

k2 og T2 svarer til temperaturen 45oC.

k1 og T1 svarer til temperaturen 25oC.


Svar #8
29. september 2018 af sansas

Hmm, jeg har prøvet at løse det vha. CAS. Derfor forstår jeg ikke, hvor jeg har byttet om k værdierne. 

Solve(ln(5,40*10-1/x)=-87900J mol-1K-1*(1/318,15-1/298,15), x)

Her får jeg 0,058114


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Solve(ln(x/5,40*10-1)=-87900J mol-1K-1*(1/318,15-1/298,15), x)

Du skal have x i tælleren.


Svar #10
29. september 2018 af sansas

Yes, det er ordnet nu. Mange tak for hjælpen, Sveppalyf. Og til jer andre også. God aften :-) 


Skriv et svar til: 2.ordens kinetik hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.