Kemi

Koncentration og ksp

30. september 2018 af YTTT (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har en opgave hvor jeg skal beregne koncentrationen af La3+ og opløselighedsproduktet Ksp for Ianthaniodat.

En mættet opløsning af Ianthaniodat La(IO3)3 har [IO-] = 2,07*10-3 M

Jeg er gået lidt i stå...

                            La(IO3)3(s).    "ligevægtspil"    La3+(aq)     +     3IO-(aq)

Ligevægt                                                                   x                      3x

Så får jeg

[La3+(aq)]*[IO-3(aq)]3 = x*(3x)3 = 27x4 = Ksp

x4 = ksp/27 => x = ...

Hvordan beregner jeg ksp eller kommer videre med opgaven?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2018 af janhaa

\\


[IO_3^-]=3*2,07*10^{-3}
\\
[La^{3+}]=2,07*10^{-3}

Ksp = (3*2,07*10^{-3})^3*(2,07*10^{-3}) = 4,95*10^-10 (M^4)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2018 af AngelOneOne

Hej,

Det kan godt være jeg husker forkert, men skal der ikke tages højde for koefficienter fra reaktionsligningen ved beregning af Ksp?

Ksp = [La3+] · [IO3-]3

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #3
30. september 2018 af YTTT (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Koncentration og ksp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.