Matematik

Sinusrelationerne

30. september 2018 af Larxx - Niveau: B-niveau

Hvad gør jeg forkert i opgave 2 ?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Du har indsat ∠A=73 på ∠B


Svar #2
30. september 2018 af Larxx

Sådan here ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2018 af Kyrenia (Slettet)

Hej

Vinkel B er ikke 65º , men 42º


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september 2018 af Festino

Nej, som #1 skriver, så har du byttet om på vinklerne. Jeg får

b=a\frac{\sin B}{\sin A}=4.5\frac{\sin 42^{\circ}}{\sin 73^{\circ}}=3.15

og

c=a\frac{\sin C}{\sin A}=4.5\frac{\sin 65^{\circ}}{\sin 73^{\circ}}=4.26


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2018 af mathon

                \small \small C_{spids}=\sin^{-1}\left ( \tfrac{6.55\cdot \sin(82\degree)}{7.00} \right )=67.91\degree

                \small \small a=\sin(82\degree+67.91\degree)\cdot \tfrac{7.00}{\sin(82\degree)}=3.54


Svar #6
30. september 2018 af Larxx

Hvordan får jeg løst den første opgave ? 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2018 af mathon

                \small \small \small A_{spids}=\sin^{-1}\left (3.54\cdot \tfrac{\sin(82\degree)}{7.00} \right )=30.05\degree

                \small T=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot c\cdot \sin(B)


Skriv et svar til: Sinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.