Matematik

grafer

30. september 2018 af jeppe1995 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave hvor der står følgende: 

Tegn grafen for en funktion f, der opfylder følgende: •

definitionsmængden er Dm(f)=]-5;5]

• funktionen har et nulpunkt i x = 1

• værdimængden er Vm(f)=]-3;4

Er der nogle der kan komme med nogle hints til hvordan den skal laves? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2018 af Festino

Der mangler noget i angivelsen af værdimængden. Mener du \operatorname{vm}(f)=\,]-3;4]? Så kan du lave en åben bolle i (-5,-3) og en udfyldt bolle i (5,4) og forbinde de to punkter med en graf, der også går gennem (1,0). Du kan for eksempel tegne grafen for

f(x)=0.05x^2+0.7x-0.75,\qquad x\in\,]-5,5]


Svar #2
30. september 2018 af jeppe1995 (Slettet)

Hvordan finder du (-5,-3) og (5,4)? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2018 af Festino

#2 Det er punkter i koordinatsystemet. Det første punkt har x=-5 og y=-3, mens det andet punkt har x=5 og y=4.


Svar #4
30. september 2018 af jeppe1995 (Slettet)

Jeg kunne kysse dig lige nu. Tusind tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-09-30 14-52-29.png


Skriv et svar til: grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.