Kemi

Anissyre

30. september 2018 af xbxlxcaa - Niveau: A-niveau

En der kan forklare hvorfor 4-hydroxybenzoesyre er mere opløseligt i vand end anissyre? Og hvorfor ingen af de to stoffer er letopløselige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2018 af janhaa

because both water and 4-hydroxy-benzoic acid are polar


Svar #2
30. september 2018 af xbxlxcaa

og den første? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2018 af Heptan

4-hydroxybenzooesyre har en hydrogendonor mere end anissyre. -OH er en hydrogendonor.


Svar #4
30. september 2018 af xbxlxcaa

Ah super, tak Heptan. Kan du måske også hjælpe mig med en udregning? VIl ikke har den udregnet, men forklaret? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2018 af Heptan

Jada


Svar #6
01. oktober 2018 af xbxlxcaa

Ved 50°C er pKs værdierne:

pKs(H2A)=4.21

pKs(HA-)=8.51

" 1,00g H2A opløses i vand, og der tilsættes 50mL 0,100 M NaOH opløsning. Opløsningen opvarmes til 50°C.

a) Vis, at pH for opløsningen er 4,56.

Der tilsættes yderligere 50mL 0.1M NaOH-opløsning, og opløsningens temperatur reguleres igen til 50°C.

b) beregn pH for den nye opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2018 af janhaa

need molar mass H2A


Svar #8
01. oktober 2018 af xbxlxcaa

H2A= 4-hydroxybenzoesyre

C7H6O3


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2018 af janhaa

#8

H2A= 4-hydroxybenzoesyre

C7H6O3

a)

n(H2A) = 1/138 mol

[H2A] = 0,145 M, then:

H2A + OH^- <=> HA^- + H2O

0,145..0,1............0..............0

0,045....0.............0,1

pH = pKa - log(0,045/0,1) = 4,56


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2018 af janhaa

b) excess of NaOH:

[OH^-] = 0,055 M, =>

pOH = 1,26 =>

pH = 12,7


Svar #11
01. oktober 2018 af xbxlxcaa

Kan du prøve at forklare b'eren lidt mere i dybten?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. oktober 2018 af janhaa

#11

Kan du prøve at forklare b'eren lidt mere i dybten?

[OH-]  = 0,1 - 0,045 (M) = 0,055 (M)

etc...


Svar #13
01. oktober 2018 af xbxlxcaa

Hvorhen har du beregnet "0.045M"?


Svar #14
01. oktober 2018 af xbxlxcaa

nvm, fandt ud af det :), taks


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. oktober 2018 af Heptan

b)

#12 Volumen er fordoblet, så det kan man ikke ... og man har et nyt puffersystem med HA-/A2-.

\\ pH=8,51+\log\left ( \frac{n(OH^-)-n(H_2A+HA^-+A^{2-})}{n(H_2A+HA^-+A^{2-})-(n(OH^-)-n(H_2A+HA^-+A^{2-}))} \right ) \\ =8,30


Svar #16
01. oktober 2018 af xbxlxcaa

@ Heptan, ja det fandt jeg ud af, har lavet præcist det samme, men tak. :)


Skriv et svar til: Anissyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.