Matematik

I tvivl

30. september 2018 af Loise3434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har svært ved at forstå lige så snart at jeg skal bestemme en integral f.eks en bestemt integral om hvornår jeg skal substiturere og hvornår jeg skal finde stamfunktion. Alt i alt er jeg i tvivl hvornår jeg skal bruge den ene metode og hvornår jeg skal bruge den anden. Det samme gælder for ubestemt integral.

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2018 af janhaa

give an example


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2018 af mathon

...for at substitution kan komme på tale til beregning af det bestemte integral,
   skal integranden kunne omskrives til formen:

                           \small f\left ( g(x) \right )\cdot g{\, }'(x)
   \small \textup{hvor:}
                           \small u=g(x)
                           \small \frac{\mathrm{d} u}{\mathrm{d} x}=g{\, }'(x)

                           \small \mathrm{d} u=g{\, }'(x)\mathrm{d} x

              \small \small \int_{a}^{b}f(g(x))\cdot g{\, }'(x)\mathrm{d} x=\int_{\alpha =g(a)}^{\beta =g(b)}f(u)\mathrm{d}u=F(\beta )-F(\alpha )


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2018 af mathon

...tilsvarende for det ubestemte integral:

              \small \small \int f(g(x))\cdot g{\, }'(x)\mathrm{d} x= \int f(u)\mathrm{d} u=F(u)+k=F(g(x))+k


Svar #4
30. september 2018 af Loise3434 (Slettet)

Jeg forstår godt hvordan man udregner men er i tvivl om hvilken jeg skal bruge når der står bestemt integralet


Skriv et svar til: I tvivl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.