Kemi

Entropi og idealgasloven

01. oktober 2018 af Santoz (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder emd en opgave, hvor jeg skal finde et udtryk for entropi ved hjælp af ideal gas loven. Opgaven er vedhæftet herunder.

Jeg har i den vedhæftede fil givet et bud på, hvordan a) kunne se ud. Mit spørgsmål til jer; er mit svar på a) rigtigt og kan I hjælpe mig med opgave b)?

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Hjælp.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Delopgave a)

                      \begin{align*} dS &= \frac{p}{T}dV \\ &= nR\frac{dV}{V} \end{align*}

Husk dS\neq\Delta SdS repræsentere er en infinitesimal ændring af entropien og \Delta S benævner en total ændring af entropien. Tilsvarende gør sig gældende for volumenet V.

Delopgave b)

                     \begin{align*} \Delta S &= \int_{V_1}^{V_1+V_2}dS \\ &= nR\int_{V_1}^{V_1+V_2}\frac{dV}{V} \\ &= nR\ln\bigg(\frac{V_1 + V_2}{V_1}\bigg) \\ &= nR\ln\bigg(1+\frac{V_2}{V_1}\bigg) \end{align*}

og eftersom V_2>V_1 har du at

                           \ln\bigg(1+\frac{V_2}{V_1}\bigg)>0

hvorfor at

                                   \Delta S > 0.


Skriv et svar til: Entropi og idealgasloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.