Matematik

Lineær ligning med to ubekendte

01. oktober 2018 af Hellbo (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg har igennem folkeskolen ikke fulgt godt med i matematik, men nu som 21 årig på HTX, klør jeg på. Vi har lige taget emnet om funktioner og ligninger op, og jeg forstår nogle få grundlæggende ting, men jeg er ikke i stand til at løse noget selv endnu.

Mit problem er
y=5x

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2018 af StoreNord

y=5x           er som en maskine. Man putter en x-værdi ind i maskinen, og der kommer en y-værdi ud af den.

Den kan også skrives som   -5x+1y = 0  og så er det en ret linje; eller en ligning med 2 ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2018 af janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2018 af janhaa

y = ax + b

a = 5 og b = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Ligningen  y=5x  har uendeligt mange løsninger.
   f.eks. x=0 og y=0.
   f.eks. x=1 og y=5.
   f.eks. x=2 og y=10.
   osv...


Svar #5
01. oktober 2018 af Hellbo (Slettet)

Jeg har lige indset, at mit første opslag er forkert. Jeg kan ikke engang læse opgaven. 

Problemet er :
y=5x
y=2x+18

Nu giver det endnu mindre mening....


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Start med at bestemme x.
Der er givet to forskellige udtryk for y.
De to udtryk skal give det samme, da y ikke kan være to forskellige tal på en gang.
Dvs. der gælder:
     5x = 2x+18
som er en ligning med x som eneste ubekendte.


Svar #7
01. oktober 2018 af Hellbo (Slettet)

#6

Start med at bestemme x. Der er givet to forskellige udtryk for y.
De to udtryk er lig hinanden

5x = 2x+18

Du er en konge. Tusinde tak.


Skriv et svar til: Lineær ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.