Fysik

Spændingsforskel

04. oktober 2018 af treokakao (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen, kan jeg høre om der er nogle, som muligvis kan hjælpe mig med de to opgaver i den vedhæftet fil? 

Jeg er ikke helt med på hvordan jeg skal benytte det oplyste information, samt hvilke formler der skal bruges..

Vedhæftet fil: Screenshot_1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2018 af ringstedLC

P (W) = U (V) * I (A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2018 af treokaka0 (Slettet)

Tak for det, men jeg er dog lidt i tvivl omkring af hvilke værdier der skal sættes ind i overstående formel..

Jeg har sat de 3,2 MW omregnet til watts på P's plads, men er ikke sikker på hvor de to andre værdier skal sættes ind..

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2018 af treokaka0 (Slettet)

Anyone? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. oktober 2018 af mathon

       \small I=\frac{P}{U}=\frac{3.2\cdot 10^6\; V\cdot A}{\{20\cdot 10^3\; V,40\cdot 10^3\; V\}}=\{160\; A,80\; A\}


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2018 af mathon

Du har ikke opgivet ledningernes modstand.


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Delopgave c)

Strømstyrke for et spændningsfald på 20 kV

             I = \frac{P_0}{U} = \frac{3.2\,MW}{20\,kV} = 160\,A

Strømstyrke for et spændningsfald på 40 kV

             I = \frac{P_0}{U} = \frac{3.2\,MW}{40\,kV} = 80\,A

Delopgave d)
Denne delopgave kan ikke løsses på baggrund af de oplysninger du har givet. Der mangler vigtig information givet tidligere i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2018 af tre0kakao (Slettet)

Hov, jeg regnede tidligere modstanden til værende 9 ohm. Stadig forstår jeg dog ikke hvilken formel der skal bruges, da man lige pluslig også skal regne i procent osv.

Er dette korrekt? 3,2 = 9 * 160 (og) 80


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. oktober 2018 af mathon

\small \small \small \begin{array} {lrclc} &&&&\textbf{procentisk effekttab}\\\textup{effekttab ved 160\; A:}&\left ( 9\; \Omega \right )\cdot (160\; A)^2&=&230.4\; kW&\frac{230.4}{32}=7.2\%\\ \textup{effekttab ved \, 80\; A:}&\left ( 9\; \Omega \right )\cdot (80\; A)^2&=&57.6\; kW&\frac{57.6}{32}=\, \, 1.8\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. oktober 2018 af swpply (Slettet)

#8
Er dette korrekt? 3,2 = 9 * 160 (og) 80

Nej, det er ikke korrekt. Det er alt andet end korrekt!!!

   1.   Enheder, du mangler enheder.
   2.   Hvordan kan 3.2 nogensinde være både ligmed 9*160 = 1440 og ligmed 9*80 = 720.
            2.1.   Et tal kan aldrig være ligmed to forskellige tal.
            2.2.   1440 og 720 er begge tal der er forskellige fra 3.2

Delopgave d)
Givet at du tideligere har beregnet modstanden i én ledning til at være 9Ω, har du at effekten afsat i én ledning (ved 160 A) er bestemt ved Joules lov

                      P = R\cdot I^2 = 9\,\Omega\cdot(160\,A)^2 \approx 230.4\,kW

Altså er den samlet effekt afsat i begge ledninger givet ved 461 kW. Hvorfor at 

                                   \frac{460\,kW}{3.2\,MW} = 14.4\%

af den ønskede effekt afsættes i de kabler.

–– Prøv om du kan lave samme beregninger ved en strømstyrke på 80 A.


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. oktober 2018 af swpply (Slettet)

#9 Bemærk at det implicit er givet i opgaveformuleringen at der formentlig er tale om to kabler (og ikke kun ét kabel), eftersom at de ikke skriver ledning men istedet skriver ledninger. Dette er formentlig endnu mere tydeligt hvis hele opgaveformuleringen var givet i denne tråd. 


Skriv et svar til: Spændingsforskel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.