Matematik

Problemregning

04. oktober 2018 af Isabellamh - Niveau: 8. klasse

Jeg har svært ved denne opgave, jeg håber jeg kan få lidt hjælp. Tak på forhånd :)

1) Anne, Bo og Carsten skal dele 440 kr. sådan at Bo får halvt så meget som Anne, og Carsten får 100 kr. mindre end Anne og Bo tilsammen. Hvor mange penge får de hver?

Jeg ved, hvad de får. Men jeg kan ikke finde ud af, at finde mellemregingen. 

Anne = 180 kr 

Bo = 90 kr

Carsten = 170


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2018 af AMelev

a + b + c = 440

b = ½a

c = a + b - 100

Hjælper det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2018 af mathon

eller:
                  \small \small \begin{array}{lcc} \textup{Anne}&2x&\textup{bel\o b}\\ \textup{Bo}&x\\ \textup{Carsten}&\underline{3x-100}\\ \textup{I alt}&6x-100=&440 \end{array}

\small \textup{hvoraf:}                        \small x=90


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2018 af mathon

                 \small \small \begin{array}{lcr} &&\textbf{andel}\\\hline\textup{Anne}&2\cdot 90&180 \\\hline \textup{Bo}&90&90\\ \hline\textup{Carsten}&3\cdot 90-100&170\\\hline \textup{bel\o b:}&&440 \end{array}


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.