Kemi

Ethanal

05. oktober 2018 af xbxlxcaa - Niveau: A-niveau

Har tilføjet 2 billeder. har brug for hjælp :), mere til b'eren end til a'eren. tak på forhand!

Vedhæftet fil: 1.PNG

Svar #1
05. oktober 2018 af xbxlxcaa

billede nr 2.

Vedhæftet fil:2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Kp = pCO*pCH4 / pCH3CHO

b)

Efter 10.000 sekunder:

pCO*pCH4 / pCH3CHO = 0,49 bar * 0,69 bar / 0,04 bar = 8,5 bar

Reaktionsbrøken er meget mindre end Kp, så der er ikke opnået ligevægt endnu. Man kan også se at graferne ikke er fladet ud endnu. (Ved ligevægt er koncentrationerne blevet konstante, dvs. vandrette grafer.)


Svar #3
05. oktober 2018 af xbxlxcaa

hvordan er det lige præcis, du fik det til 8.5? fik det til 0.85 bar? .-.


Svar #4
05. oktober 2018 af xbxlxcaa

eller min udredning må have en fejl, skal lige tjekke :)


Svar #5
05. oktober 2018 af xbxlxcaa

Oke, lavede en fejl i udregningen, tak :)


Svar #6
05. oktober 2018 af xbxlxcaa

Er det ikke rigtig, at Kp=Y, når der et opnæt ligevægt? Y er jo 8.5, og der er jo langt fra 3.29*107, så kan jeg godt se hvordan det giver mening. Takker :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Jo, det er rigtigt. Når Y = Kp, så er der opnået ligevægt.


Skriv et svar til: Ethanal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.