Matematik

Værdien af t, når A(t) = 30

05. oktober 2018 af Peter74 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg skal besvare følgende spørsmål: Bestem den værdi af t for hvilken A(t) = 30.

A(t) er allerede bestemt til: 1/20*t^4-2/3*t^3-68/15. 

Hvordan løses denne i maple? Jeg har prøvet, men jeg får et alt for højt tal ift. facit. 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2018 af Larsdk4 (Slettet)

Kan du tage et billede af din opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2018 af SuneChr

Maple kender jeg ikke.
Prøv med en omskrivning i hele tal:
3x4 - 40x3 = 2072           (har ganget ligningen med 60)
To reelle løsninger:
x = - 3,4523...
x = 13,6074...


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2018 af MatHFlærer

A(t)=\frac{1}{20}\cdot t^4-\frac{2}{3}\cdot t^3-\frac{68}{15}

I Maple:

Jeg tror dog ikke du har behov for de komplekse tal, så løsningerne er bare x=-3.4523... samt x=13.607...


Skriv et svar til: Værdien af t, når A(t) = 30

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.