Matematik

Halvårlig rente

06. oktober 2018 af Haider7 - Niveau: B-niveau
Hvad er den halvårlig rente hvis den nominelle årlige rente er 2.5%?

Og hvad bliver rentebetaling pr halve år hvis der er tale om et stående gæld på 950.000?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2018 af mathon

              \left (1+r_{halv} \right )^2=1+r_{hel}=1.025

              1+r_{halv} =\sqrt{1.025}

              r_{halv}=\frac{p_{halv}}{100} =\sqrt{1.025}-1

              p_{halv} =\left (\sqrt{1.025}-1 \right )\cdot 100\%=1.25\%\qquad \textup{da kreditor aldrig runder nedad}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2018 af TheNicken99

Du skal anvende formlen:
r_{eff}=(1+r)^n-1

Hvor,
r_{eff} er den effektive rente (2,5% = 0,025)

r er rentefoden (den, som du ønsker at finde)

n er antallet af terminer (i dit tilfælde 2, da der er 2 rentetilskrivninger på ét år, hvis man tilskriver hvert halve år)


Indsæt dine værdier og isoler r, så finder du svaret på dit første spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2018 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lclll} \textup{halv\aa lig rente:}&\textup{kr}\, \, 950'000\cdot 0.0125&=&\textup{kr}&11'875.00 \end{array}


Svar #4
06. oktober 2018 af Haider7

Jeg får det til

((1+0.025)^1/2)-1 = 0.012422
Eller
Kvadratrod af (1.025)-1 = 0.012422


Svar #5
06. oktober 2018 af Haider7

Dvs renten er 1.2422%

Brugbart svar (1)

Svar #6
06. oktober 2018 af TheNicken99

Ja, og det tilfælde vil det så være 1,24% eller 1,25% (hvis banken kun runder op)


Svar #7
06. oktober 2018 af Haider7

Thenicken99
Tak

Ville høre om du kunne kigge på nmmine cash flow beregninger. Det er ikke så omfattende.

Skriv et svar til: Halvårlig rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.