Studievalg og videregående studie

Hvilken uddannelse skal jeg vælge?

08. oktober 2018 af erns

Hej jeg ved godt at der er lang tid endnu til at vælge uddannelse men jeg vil lige høre hvilken uddannelse i kan komme med, hvis jeg altså interessere mig for naturvidenskabelig fag. Jeg elsker alle naturvidenskabelig fag dog mest matematik og fysik. Det skal være uddannelser der kan give en god stabil løn samtidig med at arbejdsløsheden er lav.

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2018 af OliverHviid

Du kunne tage et kig inde på ug fx https://www.ug.dk/uddannelser/bachelorogkandidatuddannelser/bacheloruddannelser/naturvidenskabeligebacheloruddannelser

Der er meget brugbar information derinde.


Svar #2
08. oktober 2018 af erns

Har fået kigget på uddannelserne derinde, men synes der er alt for mange uddannelser at vælge imellem. Jeg vil faktisk heller høre jer, hvilke uddannelser i tænker på når i hører fagene matematik og fysik (eller bare generelt naturvidenskabelig fag)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2018 af OliverHviid

Det her lyder måske åbenlyst, men hvis du elsker mat og fys hvad så med at studere matematik eller fysik?? Du kunne evt. også vælge mat med en specialisering i fysik eller noget i den retning.


Svar #4
08. oktober 2018 af erns

Vil nok hellere i en retning med anvendt matematik. Jeg ved at økonomi uddannelsen har anvendt matematik og ingeniører. Men tror ikke jeg vil have noget med økonomi at gøre så nok mest ingeniør. Hvilke ingeniør tænker du der er oplagt at vælge hvis man gerne vil have anvendt matematik og fysik?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2018 af Eksperimentalfysikeren

Matematik og teknologi på DTU drejer sig om at anvende matematik til teknologiske problemer. Min datter tog denne uddannelse og arbejder i dag med metoder til at hente opysninger ud af luftfotografier. Der er mange andre ting denne uddannelse kan benyttes til.

En uddannelse, der matematisk set er ret "langhåret", er aktuaruddannelsen. Den indeholder ud over en masse matematik noget økonomi og jura. Den giver rigtig gode muligheder for ansættelse i forsikrings- og pensionsbranchen. Lønnen er høj, især i stillinger, hvor man har aktuaransvar.

Hvis du har talent for at undervise, kan du vælge matematik eller fysik på universitetet og få ansættelse i gymnasiet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. oktober 2018 af swpply (Slettet)

#0

Det skal være uddannelser der kan give en god stabil løn samtidig med at arbejdsløsheden er lav.

Jeg kan starte med at forsikre dig at hvis du vælger at læse en kadidatgrad (eller en Ph.D) i et udpræget matematisk fag (ingeniørvidenskab, aktuarvidenskab, fysik, matematik, ...) så er arbjedsløsheden generalt under 1% for nyuddannet. Hvad mere er, jobmarkedet mangler kvantitative starke ansatte, hvorfor at lønnen ofte er høj.

Typen af jobs du kan vælge imellem (hvis du har en af ovenstående uddanelser) er mange og alsidige. Men fælles for mange er følgende kompetencer;

   •   Statistisk analyse
   •   Data analyse
   •   Programering i "sprog" som MatLab, Python, C++, C#, ect.
   •   Matematisk modellinger
   •   og selvflølgelig et KÆMPE værtøjskasse indeholdende forskellig "avanceret" matematik.

Eksempler på jobs hvor mange af ovenstående er absolut nødvendige for dine daglige arbejdsopgaver er følgende;

   •   Aktuar
   •   Quantitative (Research) Analyst aka. Qaunt
   •   Portfolio Manager

Alle tre ovenstående jobs er eksempler på jobs inden for bankverdenen, det værende både på sell side og buy side. Men du skal selvfølgelig kun vælge af gå i en sådan retning såfremt at du finder arbejdet sjovt og interesant.

Der eksistere (som tideligere nævnt) utallige af andre jobs overalt på arbejdsmarkedet hvor du ville kunne finde et godt og relevant job. Du er altså næsten garenteret at med en matematisk udpræget uddannelse, så vil der eksitere et job som præcist opfylder dine faglige interesser.


Svar #7
08. oktober 2018 af erns

Tusind tak for jeres svar. Ud fra ovenstående uddannelser så lyder matematik teknologi meget spændende. Jeg har fået læst lidt på internettet der står dog at man kan finde arbejdsmuligeder i mange sektorer men der synes ikke der står hvad man kan arbejde som. Ekperimentalfysikeren ved du hvad andre matematetik teknologer arbejder med udover at hente data til luftfotografier?


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. oktober 2018 af dannysannem

Hvis du har brug for at give plads til din tvivl om uddannelse, så kunne du måske overveje et højskoleophold. Der er ikke mange der ved det, men på Rønde Højskole, hvor jeg arbejder har vi et linjefag der hedder Science & Technology. En af pointerne med linjefaget er netop at brede muligheder for at arbejde med anvendt naturvidenskab ud. Vi laver en masse projekter, besøger uddannelsesinstitutioner og virksomheder, undersøger uddannelsesmulighederne og meget mere.

Der er ingen eksamener, ikke noget fast pensum, intet karakterræs. I stedet er der fokus på at forfølge dit engagement og din nysgerrighed: Hvad brænder du for? Hvad er du nysgerrig efter at vide mere om? Og det i et sjovt og udfordrende fællesskab og læringsmiljø med andre nysgerrige unge i lignende situationer, hvor det er lysten til at lære der er styrende. 

Tag et kig ind på vores hjemmeside: https://rondehojskole.dk/science-technology/

Ved siden af Science &Technology er der mulighed for at have en masse andre fag også fx idræt, adventure, musik, etik, programmering, gaming osv. 

Vi har næste holdstart 3. januar. 
I morgen onsdag d. 10. oktober kl 17.30 til 20 holder vi Åbent Hus: https://rondehojskole.dk/kalender/aabent-hus-den-10-oktober/.
Hvis du har spørgsmål kan du ringe til mig på 21935680

/Danny - Rønde Højskole


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. oktober 2018 af Eksperimentalfysikeren

#7 Jeg vil tro, der er mange anvendelser. På en del virksomheder benytter man billedbehandling til overvågning af processer. Man benytter også en speciel form for billedbehandling til at skanne 3D-objekter.

Der er sikkert også brug for mat-tek ingeniører til proceskontrol, ruteplanlægning for fly og tog og modellering af geologiske data til projektering af f.eks. broer.


Skriv et svar til: Hvilken uddannelse skal jeg vælge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.