Kemi

Please hjælp

08. oktober 2018 af Asmaa12 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej jeg har en opgave som jeg ikke kan komme igang med.

Opgaven lyder:
Hvor mange gram CO2 dannes der ved forbrænding af 1L diesel når dens densitet er
0,832kg/L?

Håber at der er nogen der kan give mig et meget detaljeret svar.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2018 af mathon

Hvilken formel skal du bruge for dieselolien?


Svar #2
08. oktober 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Ups glemte at tilføje diesel (C12H23)

Svar #3
08. oktober 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Hej mathon
Var det, det du tænkte på som jeg tilføjede for ikke længe siden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2018 af mathon

\small \textup{...du mener vel }C_{12}H_{24}\textup{ eller }C_{12}H_{22}\textup{ ?}


Svar #5
08. oktober 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Hmmm hvad jeg kunne læse på nette så fik jeg det til C12H23 :/

Svar #6
08. oktober 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Se
Vedhæftet fil:IMG_2645.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2018 af mathon

Generel reaktion:

                       \small \small 4\, C_xH_y\; +\; (4x+y)\, O_2\; \longrightarrow \; 4x\, CO_2\; +\; 2y\, H_2O\quad \textup{som kan divideres med 2, 4..... hvis 4x+y er lige.}


Svar #8
08. oktober 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Det er jeg ikke med på.

Svar #9
08. oktober 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Har afstemt reaktionsskemaet hvis det er.:

4CH23+71O2---->48CO2+46H2O

Svar #10
08. oktober 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Via den kemiske formel jeg har anvendt C12H23

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2018 af mathon

Du må afstemme for henholdsvis \small C_{10}H_{20}\textup{ og }C_{15}H_{28}

                       \small C_{10}H_{20}\; +\; 15\, O_2\; \longrightarrow \; 10\, CO_2\; +\; 10\, H_2O

                       \small \small C_{15}H_{28}\; +\; 22\, O_2\; \longrightarrow \; 15\, CO_2\; +\; 14\, H_2O


Svar #12
08. oktober 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Okay men er den anden kemiske Formel forkert da?

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. oktober 2018 af mathon

Det er en 'gennemsnitlig' formel som ikke kan fuldstændigforbrændingsafstemmes.


Svar #14
08. oktober 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Ahh okay jeg forstår. Hvad så efterfølgende med hensyn til opgaven?

Svar #15
08. oktober 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Er det noget du kan hjælpe mig med?

Brugbart svar (0)

Svar #16
08. oktober 2018 af mathon

Du har ikke skrevet resten af opgaveteksten.


Svar #17
08. oktober 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Jo helt øverst.
.

Opgaven lyder:
Hvor mange gram CO2 dannes der ved forbrænding af 1L diesel når diselens (C10H20) densitet er
0,832kg/L?


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. oktober 2018 af mathon

              \small \small \small \begin{array}{llcr} \textup{molarmasse}(C_{10}H_{20})\textup{:}&M=SU\! M(\{10,20\}\cdot \{12.011,1.008\})\; \tfrac{g}{mol}&=&140.27\;\frac {g} {mol}\\ \textup{antal mol }C_{10}H_{20}\textup{:}&n=\frac{832\; g}{140.27\; \tfrac{g}{mol}}&=&5.93\; mol\\ \textup{antal mol }CO_2\textup{:}&10\cdot (5.93\; mol)&=&59.3\; mol\\ \textup{molarmasse}(CO_2)\textup{:}&SU\! M(\{1,2\}\cdot \{12.011,15.999\})\; \tfrac{g}{mol}&=&44.009\; \tfrac{g}{mol}\\ \textup{massen af }CO_2\textup{:}&(59.3\; mol)\cdot \left ( 44.009\; \tfrac{g}{mol} \right )=2609.73\; g&=&2.610\; kg \end{array}


Svar #19
11. oktober 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Hej mathon vil bare sige mange tak for hjælpen.
Det så fint den måde du har sat det op. :) mange tak.

Skriv et svar til: Please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.